Branschfokus Emma Patel

Transformator Design i Almedalen

Emma Patel

Redaktör/skribent

Emma Patel är redaktör och skriver för Tjänstedesignbloggen.

Almedalen. Samlingsplats för politiker, lobbyorganisationer, media och andra makthavare. Och självklart är även Transformator Design på plats! Följ oss på Twitter (@TransformatorD ), Instagram (@transformatordesign) och här på Tjänstedesignbloggen. Här är en sammanfattning på vad vi gör under Almedalen 2015. 

Följ eller delta i vår servicedesign-process!

30 juni & 2 juli – Fenomenalen science center, Skeppsbron

Hur kan vi få fler att dela produkter och tjänster i Almedalen och samhället i stort? Detta kommer vi att försöka svara på med hjälp av servicedesign-metoder, och du kan vara med och delta!

Vi kommer att vara en del av @AlmeDela och utifrån servicedesign-metoder försöka ta fram nya lösningar inom kollaborativ ekonomi. Följ vår process live, delta eller bara ta del av resultatet. Du hittar oss på sociala medier via #AlmeDela och fysiskt på Fenomenalen science center, Skeppsbron. Här kan du läsa mer om programmet den 30 juni och den 2 juli.

Hålltider den 2 juli

8:30 Knytfrukost och filmvisning: Dela är det nya äga – en dokumentärfilm av forskaren Karin Bradley och filmaren Lotta Ekelund. Filmen efterföljs av samtal kring kollaborativ ekonomi.

10:30 Tjänstedesignprocess med Usify: ”Ett tak, två generationer”. Du är med och formar en tjänst där unga och äldre bor ihop

11:30 Expertakuten – Transformator Design deltar i expertakuten där vi svarar på frågor om kollaborativ ekonomi.

12.00 Filmvisning: Dela är det nya äga – en dokumentärfilm av forskaren Karin Bradley och filmaren Lotta Ekelund.

13:00 – 14:00 ”Dela för ett hållbart Almedalen – tjänstedesignprocess med Transformator Design”. Ta del av de samskapade idéerna som vi har kommit fram till kring hur vi kan få fler att dela produkter och tjänster i Almedalen och samhället i stort.

14:00 Filmvisning: Kan vi göra det själva? En film om ekonomisk demokrati – en dokumentärfilm av Patrik Witkofski m. fl.

15:00 Samtal kring filmen och avslutning och reflektioner från #AlmeDela samt återkoppling från designprocesserna ”Dela för ett hållbart Almedalen” och ”1 tak 2 generationer”.

16:30 Slut.

Den kollaborativa ekonomin sätter tillgång framför ägande genom att byta, låna, dela, hyra och ge gåvor. I år utforskar du och vi alla praktiskt tillsammans – med bl. a. experter, eldsjälar och entreprenörer – hur delande kan ge miljövinster, skapa relationer och utveckla ett mer hållbart samhälle.

Kom och lyssna på växthusmetoden!

1 juli kl. 13:00- 13:40 – Strandvägen 4, Wisby Strand Congress & Event

Förtroende, arbetsglädje och effektivitet genom medborgarinvolvering. Under detta seminarium kommer Arbetsförmedlingen och Transformator Design att berätta om växthusmetoden, en metod där du odlar fram lösningar tillsammans med medborgare och medarbetare.

Arbetsförmedlingen kommer också att dela med sig av sitt pågående växthusarbete och ge praktiska tips på hur du går ifrån plan till praktiskt införande. Mer information om seminariet hittar du i Almedalens program.

Detta händer på på Twitter!

Förutom att anordna seminarium så anordnar även vi tävlingar och annat skoj via sociala medier.

Vinn ett pro bono-projekt med oss!

Vet du någon som jobbar med utsatta människor? Har hållbarhetsfrågor högt upp på agendan? Drivs av empati för andra människor? I så fall är detta ett perfekt tillfälle att nominera dem till att bli vår drömkund och vinna ett pro bono-projekt med oss.

Vår drömkund kommer att få två erfarna servicedesigners på heltid under två veckor under augusti 2015. Vi eftersöker främst en hjälporganisation, idéel förening eller annan typ av organisation som inte styrs av vinstintresse och som jobbar med samhällsutmaningar. För att nominera någon – skriv kort på Twitter varför organisationen behöver vinna ett pro bono-projekt med oss (exempelvis vad för utmaning organisationen står inför). Använd #drömkund. Sista dag att ansöka är den 10 juli 2015. Läs mer om drömkundstävlingen på vår hemsida.

Vinn en utbildningsplats!

Vill du få verktyg och metoder för ett kundcentrerat arbetssätt? I så fall bör du gå någon av våra utbildningar i kundcentrerad servicedesign. Just nu lottar vi ut en utbildningsplats till 5-dagars kursen: Förstå din kund på djupet med hjälp av kundcentrerad servicedesign den 10-14 augusti 2015.

För att delta i tävlingen, skriv på Twitter varför du/din organisation bör lära dig mer om kundcentrering. Använd #TDutbildning . Läs mer om utbildningen på vår hemsida.

Vinn en licens till Custellence!

Custellence är ett digitalt verktyg som knyter ihop kundresan, kanalerna, organisationen och möjliggör en systematisk förbättring av kundupplevelsen. Verktyget kan beskrivas som en plattform för digitala och dynamiska tjänstekartor, och kommer därför att bli ett viktigt förändringsverktyg för de organisationer som vill bli kundcentrerade.

Från den 1 oktober 2015 kommer Custellence finnas tillgänglig som publik beta och nu kan du vinna en licens och genomgång av verktyget. För att delta i tävlingen – motivera varför kundcentrering är viktigt i din organisation på Twitter under hashtag #custellence. Vinnaren utses den 1 september 2015. Läs mer om Custellence på vår hemsida.

 

 

 

Taggar